Blogg

Hvilken tredemølle skal jeg kjøpe?

Det er på tide å skaffe seg noe å løpe på hjemme igjen. Høsten blir stadig strengere, og om ikke mange uker begynner innendørsløping og friste veldig. Det frister egentlig allerede, selv om høstfargene i skogen (og stemningen) er upåklagelig! På grunn av Gran Canaria-oppholdet det siste året, så solgte vi stor-mølla vi hadde. Vi har også en gå-mølle til salgs. Så har vi et par stykker vi har skikkelig lyst på – og… to vi allerede har kjøpt, som vi skal heve kjøpet på. Det er møllekaos!

Ut med NordicTrack og gamlemølla
Først til de møllene som har forlatt oss, eller skal forlate oss. Vi hadde en NordicTrack T15 her til og med fjor sommer. Den var helt grei, men den var også litt til irritasjon. Montørene hadde satt på et løpebånd som var skeivt, og det irriterte veldig. Den skranglet også en del, pluss at den var schvær! Vi har også en ti år gammel «gå-mølle» stående her. Den har vi planlagt å selge i årevis, men vi har bare aldri somla oss til å gjøre det. Man kan absolutt løpe på den også, men gåing er nok å foretrekke. Toppfart 12 km/t. Ingen aktuell treningsmølle for oss.

Dette er mølla som forsvant sist sommer. Håper den er fornøyd hos nye eiere. NordicTrack T15.

 

Og her er gamlemølla som bare opptar plass. Skjærer litt i hjertet å selge den. Rosie har hatt den siden hun var ungdom.

To kjøp som må kanselleres
Vi har jo vært på jakt etter mølle en stund nå, og for 5-6 uker siden, kjøpte vi faktisk en. Den fant vi på XXL på Ski Storsenter. Modellen er Pro-Form CST 505. Det var en mølle med topphastighet på 18 km/t, og egentlig litt for svak motor. Fatter ikke helt hvorfor vi handlet den der. Men… da vi var innom XXL på Storo for noen dager siden, for å bestille transport til den som har stått i Ski i halvannen måned nå, så fant vi plutselig en annen mølle.

Dette var en NordicTrack T7.0. Bedre toppfart, bedre motor og mye mindre i fysisk størrelse. Det var også siste dagen med 25% rabatt, og butikken stengte om fem minutter. Stress! Vi endte opp med å impulskjøpe denne, og angret med en gang vi kom hjem. Vi fant ut at den egentlig var ganske overpriset, før 25%-rabatten, og at vi kunne finne andre vel så gode møller andre steder.

Så… status i skrivende stund, er at vi har to møller stående på to forskjellige XXLer. Og vi skal ikke ha noen av dem. Må ta en tur rundt for å kansellere i dag eller på mandag.


Pro-Form CST 505 som står i Ski. Skal som sagt kanselleres.

 

NordicTrack T7.0 som står på XXL Storo. Denne angret vi også på. Overpriset til 14.999,- Utgått modell. 

Møllene vi vil ha
Så endelig… over til møllene vi velger mellom. Vi har tre valg, hvor den midterste er mest aktuell. Først ut er enda en Pro-Form-modell. Denne gangen 995i, som selges for 9.999,-hos Treningspartner i skrivende stund. Til opplysning så er lillebroren (Pro-Form 575i) til salgs for samme pris, på XXL. 995i har toppfart på 22 km/t, og en motor på 3 HK. Dette er bra, for da går det an å kjøre litt langturer og harde intervaller. Samt at vi kan løpe rett etter hverandre (jeg og samboeren), uten at mølla må hvile først. Greia er at den er litt for stor i forhold til hva vi ønsker oss, pluss at vi har hørt litt ymse ting om Pro-Form-møllene.

Pro-Form 995i, som vi vurderer som 1 av 3. Hm…

Mølle nummer 2, som kanskje er den mest aktuelle – både med tanke på pris, størrelse og alt. Samt gratis frakt. Er noe så rart som en Adidas-mølle. Litt skeptisk ettersom Adidas ikke har slått meg som en stor leverandør av tredemøller før, men hvem veit (?) Vi har i hvert fall funnet en svært lovende en hos tights.no. (Trodde aldri jeg skulle kjøpe løpemølle hos tights.no by the way). Denne er veldig fin å se på. Har toppfart på 20 km/t, og hele 4 HK motor (!). Samtidig har den 15 stigningsnivåer og LCD-skjerm med Netflix, Youtube og masse annet. Den har dessverre ikke ifit, noe jeg var svært avhengig av før. (Nå har det imidlertid kommet noe bedre på markedet for interaktiv løping). Og prisen, 13.999,- inkludert levering, er absolutt innafor. Visstnok satt ned fra 24.999,- (?!) NB! Se oppdatert info i kommentarfeltet under innlegget.


Svært lovende mølle fra Adidas. Nett og fin, med LED-lys, og lovende specs. Blir det denne tro? 


Siste mølla på blokka
, er nok den mest attraktive (dog minst aktuelle). Men prisen står jaggu i stil til å være attraktiv også. 38.500,- er nok nærmere tre ganger så mye som vi hadde tenkt til å bruke. Men, så er mølla fin også. Myrun fra Technogym og Qikraft, ser veldig bra ut – og har definitivt kraft og specs som vi kan leve bra med. 6.5 HK motor er jo sprøtt på ei mølle, og designet med den lille fine LCD-planken – er suveren! Vi er egentlig veldig fan av hurtigknapper, noe denne mølla mangler, men jeg tror vi skulle klart oss uten. Men altså… 38.500,-… og da er ikke levering inkludert engang. Så… med mindre jeg vinner på lottoen i kveld, så blir det nok ikke denne.

Myrun fra Technogym (qikraft.no), er nesten så jeg blir litt forelska. For en designperle av en tredemølle!


Så… der er hele tredemølle-problematikken lagt ut. Jeg føler meg ganske sikker på at vi skal handle fra tights.no, og at jeg for første gang skal teste en Adidas-mølle. Har du erfaringer med noen av disse, eller har noe på hjertet av relatert art – så nøl ikke med å skrive i kommentarfeltet nedenfor. Jeg vil gjerne høre fra deg. Spesielt hvis du vet noe om de tre møllene jeg/vi vurderer. Takk for titten! 

 

PS! Siden dette innlegget ble skrevet, har jeg kjøpt mølle. Se innlegget her.

13 thoughts on “Hvilken tredemølle skal jeg kjøpe?”

 1. Nå har jeg googlet meg i jæl etter Tredemøller, lest ubrukelige tester som jeg føler er like korrupte som russisk statsansatt…

  Den Adidas-mølla ser VELDIG interessant ut..

  1. Hei Fredrik! Så ikke kommentaren din før nå jeg. Men ja… tester av tredemøller er jo baaaare vås. En haug av sider der ute som bare er opprettet for at man skal kunne klikke på linker til nettbutikkene som nevnes, og som gjør at fyren som nevnte mølla får penger for det. Russisk statsansatt blekner i forhold. Adidas-mølla er nok lovende ja. Men ganske irriterende at man finner så lite info om den. Og tester… Puh! Min mølleframtid er fortsatt uviss, men mulig det går mot en løsning her nå.

  2. Hei igjen Fredrik!

   Vet ikke om du får varsel om denne kommentaren, men i så fall… endte du tilfeldigvis med å kjøpe denne mølla?

 2. Det er mye i livet jeg ikke har lært, men EN ting vet jeg, og det er at man ikke skal kjøpe ei billig tredemølle. Enig med forrige taler. Adidasmølla ser bra ut.

 3. Angående Adidasmølla: Vet ikke hva tights.no driver med, men de har plutselig stokket om på møllene. Da jeg skrev dette innlegget, var det Adidas T-19x som kostet 13.999, satt ned fra 24.999,- Nå er prisen på den mølla plutselig 15.999,- satt ned fra 29.999,- Derimot har Adidasmølla som kun heter T-19, overtatt plassen (nettside-URLen og prisen). Merk også at beskrivelsen på begge møllene, er beskrivelsen for T-19x. Har prøvd å spørre tights.no hva som skjer, men de svarer ikke på det. EN siste merknad: Det står at leveringstiden er kort, og at varen sendes fra lager i Oslo. Det stemmer ikke. Tights.no skrev og sa at varen sendes fra utlandet, og leveres på 2-3 uker.

  1. Hei Eirik!

   Det tok laaang tid før jeg kjøpte mølle. Faktisk ankom den for bare to dager siden! 🙂 Det ble ingen av de jeg vurderte i høst. Myrun er for dyr, og dessuten var den for hard å løpe på for min smak. Den har heller ingen hurtigknapper overhode, og er avhengig av en app for å virke. Da er 40.000 mye penger. ProForm dropper jeg, ettersom jeg ikke var superfornøyd med NordicTrack, og produsenten er visstnok den samme. Og til slutt – Adidasmølla gikk plutselig opp med fire-fem tusen. Valget falt etterhvert på Reebok Jet 300, fra Coop faktisk. Kunne godt tenkt meg kraftigere motor, men enn så lenge er jeg veldig happy med den. Kommer nok et innlegg om den snart. Her er en liten videosnutt fra den dagen den kom forresten: https://www.tomarild.no/ny-tredemolle-i-hus/

   1. Takk for svar. Møllen jeg har i dag er NordicTrack T9,2 som jeg kjøpte brukt. Har etterhvert byttet motor på den på garantien men nå begynner den å fuske igjen, så da prøver jeg å finne ut hvilken mølle jeg skal velge. Blir garantert ikke NT denne gangen.

    Kan du dele litt erfaringer med møllen du kjøpte og hvorfor du valgte akkurat den? Adidas sin koster jo nå 17 999, og det er utenfor mitt budsjett. Hadde egentlig kommet frem til at det står mellom Sole F63, Titan Life S Line 830 og Masterfit TP 150. Titan Life har jo en del ekstra funksjoner og er nå til ok pris. Får se nærmere på Reebok sin også nå tenker jeg. Er det jet 300 eller 300+ du har kjøpt?

    1. Takk for det Eirik! 🙂

     Ja… Adidasmølla vi hadde lyst på (T19x), har jo vært prisa veldig forskjellig. Den var nede i 15.999,- Men nå koster plutselig lillebroren MER enn det. Og 19x mye mer enn det igjen. Jaja. Hadde det vært kun opp til meg, så hadde det blitt en mølle med litt kraftigere motor enn 2.5 HK. Men… må ta litt hensyn til dama, og hun vil ha en mølle som ikke ruver for mye i rommet. Godt poeng det. Da psset egetlig Jet 300 fint. Er ikke pluss-modellen vi har. Den hadde jeg ikke hørt om engang. Ser at den har integrert skjerm.

     Jeg tipper at Jet 300 fjærer en god del mer enn de møllene du nevner. I hvertfall mer enn Sole-mølla vil jeg tro. Så det kommer jo litt an på hva man liker og trenger. Jeg liker ikke altfor harde møller, selv om det sikkert er bedre. TP150 er vel ikke i salg lenger (?) I hvert fall ikke hos Xlife. Vurderte den, ettersom vi er ganske fornøyde med TP100 (som vi har i Nord-Norge). Billig og bra.

     Jeg skal ganske snart (kanskje til neste helg) lage et innlegg om mølla. Har foreløpig kun 2 (eller er det 3?) turer på den.

     1. Takk for svar.

      Litt få hurtigtaster på Jet 300 etter hva jeg ønsker. Eneste som skiller seg ut her av de jeg vurderer er Sole F63 som har hurtigtaster for 3-6-9-12-15-18-20. De andre modellene har 4 hurtigtaster.

      Masterfit TP150 er som du sier utsolgt, og står ikke noe om når den er tilbake på lager. Modellen jeg vurderte hos xxl er også utsolgt nå, så det er ikke mange alternativer igjen blant de jeg i utgangspunktet hadde på listen min…

      Står vel nå igjen med Jet 300 (13 000), Sole F63 (14000) og Titan Life Athlete T73 (8500)

     2. Ja, vi skulle også gjerne hatt flere hurtigtaster for lettere styring under intervaller. Men men… skal nok klare å vende oss til å ha disse 4 🙂 Når man tenker på hvilke hurtigtaster man faktisk bruker under løp (sånn normalt sett hvis man ikke heter Ingebrigtsen til etternavn), så er det vel, på Sole F63-mølla, hurtigtast 9-12-15. Da blir det ikke så galt i forhold til Jet 300 som har 8-12-16.

      Spent på hva du velger til slutt. Håper i hvert fall at du blir fornøyd! Avgi gjerne rapport i ettertid 😀

     3. Da har jeg omsider bestilt ny mølle. Til slutt stod det mellom Sole F63 og Jet 300, og ble da F63 på meg. Kommer forhåpentligvis til uken håper jeg.

      Var mer eller mindre dødt løp mellom disse to for min del. Fordeler og ulemper med de begge slik jeg ser det, men 90 dagers åpent kjøp på Sole, 10% avslag samt få brukererfaringer å finne på Jet 300 gjorde at jeg landet på Sole denne gang. Har alltids 90 dager å angre på dersom jeg skulle være missfornøyd med den og ønsker å bytte til Jet 300

      Skal uansett bli godt å få byttet ut Nordictrack møllen nå. Den stopper minst en gang på hver joggetur, den knirker og den er rett og slett ganske kjip.

      Jeg var egentlig klar for å kjøpe S Line 830 på xxl til 10 000. Snakket med nettbutikken som sa at de dessverre ikke kom til å få den inn igjen på lager, samme samme de i butikkene her jeg bor. Men så snart den var tilbake til fullpris så dukket den opp på lager i både nettbutikken deres og i to av de lokale butikkene deres her. Useriøst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.