Det er på tide å skaffe seg noe å løpe på hjemme igjen. Høsten blir stadig strengere, og om ikke mange uker begynner innendørsløping og friste veldig. Det frister egentlig allerede, selv om høstfargene i skogen (og stemningen) er upåklagelig! På grunn av Gran Canaria-oppholdet det siste året, så solgte vi stor-mølla vi hadde. Vi har også en gå-mølle til salgs. Så har vi et par stykker vi har skikkelig lyst på – og… to vi allerede har kjøpt, som vi skal heve kjøpet på. Det er møllekaos!

Ut med NordicTrack og gamlemølla
Først til de møllene som har forlatt oss, eller skal forlate oss. Vi hadde en NordicTrack T15 her til og med fjor sommer. Den var helt grei, men den var også litt til irritasjon. Montørene hadde satt på et løpebånd som var skeivt, og det irriterte veldig. Den skranglet også en del, pluss at den var schvær! Vi har også en ti år gammel «gå-mølle» stående her. Den har vi planlagt å selge i årevis, men vi har bare aldri somla oss til å gjøre det. Man kan absolutt løpe på den også, men gåing er nok å foretrekke. Toppfart 12 km/t. Ingen aktuell treningsmølle for oss.

Dette er mølla som forsvant sist sommer. Håper den er fornøyd hos nye eiere. NordicTrack T15.

 

Og her er gamlemølla som bare opptar plass. Skjærer litt i hjertet å selge den. Rosie har hatt den siden hun var ungdom.

To kjøp som må kanselleres
Vi har jo vært på jakt etter mølle en stund nå, og for 5-6 uker siden, kjøpte vi faktisk en. Den fant vi på XXL på Ski Storsenter. Modellen er Pro-Form CST 505. Det var en mølle med topphastighet på 18 km/t, og egentlig litt for svak motor. Fatter ikke helt hvorfor vi handlet den der. Men… da vi var innom XXL på Storo for noen dager siden, for å bestille transport til den som har stått i Ski i halvannen måned nå, så fant vi plutselig en annen mølle.

Dette var en NordicTrack T7.0. Bedre toppfart, bedre motor og mye mindre i fysisk størrelse. Det var også siste dagen med 25% rabatt, og butikken stengte om fem minutter. Stress! Vi endte opp med å impulskjøpe denne, og angret med en gang vi kom hjem. Vi fant ut at den egentlig var ganske overpriset, før 25%-rabatten, og at vi kunne finne andre vel så gode møller andre steder.

Så… status i skrivende stund, er at vi har to møller stående på to forskjellige XXLer. Og vi skal ikke ha noen av dem. Må ta en tur rundt for å kansellere i dag eller på mandag. 


Pro-Form CST 505 som står i Ski. Skal som sagt kanselleres.

 

NordicTrack T7.0 som står på XXL Storo. Denne angret vi også på. Overpriset til 14.999,- Utgått modell. 

Møllene vi vil ha
Så endelig… over til møllene vi velger mellom. Vi har tre valg, hvor den midterste er mest aktuell. Først ut er enda en Pro-Form-modell. Denne gangen 995i, som selges for 9.999,-hos Treningspartner i skrivende stund. Til opplysning så er lillebroren (Pro-Form 575i) til salgs for samme pris, på XXL. 995i har toppfart på 22 km/t, og en motor på 3 HK. Dette er bra, for da går det an å kjøre litt langturer og harde intervaller. Samt at vi kan løpe rett etter hverandre (jeg og samboeren), uten at mølla må hvile først. Greia er at den er litt for stor i forhold til hva vi ønsker oss, pluss at vi har hørt litt ymse ting om Pro-Form-møllene.

Pro-Form 995i, som vi vurderer som 1 av 3. Hm…

Mølle nummer 2, som kanskje er den mest aktuelle – både med tanke på pris, størrelse og alt. Samt gratis frakt. Er noe så rart som en Adidas-mølle. Litt skeptisk ettersom Adidas ikke har slått meg som en stor leverandør av tredemøller før, men hvem veit (?) Vi har i hvert fall funnet en svært lovende en hos tights.no. (Trodde aldri jeg skulle kjøpe løpemølle hos tights.no by the way). Denne er veldig fin å se på. Har toppfart på 20 km/t, og hele 4 HK motor (!). Samtidig har den 15 stigningsnivåer og LCD-skjerm med Netflix, Youtube og masse annet. Den har dessverre ikke ifit, noe jeg var svært avhengig av før. (Nå har det imidlertid kommet noe bedre på markedet for interaktiv løping). Og prisen, 13.999,- inkludert levering, er absolutt innafor. Visstnok satt ned fra 24.999,- (?!) NB! Se oppdatert info i kommentarfeltet under innlegget.


Svært lovende mølle fra Adidas. Nett og fin, med LED-lys, og lovende specs. Blir det denne tro? 


Siste mølla på blokka
, er nok den mest attraktive (dog minst aktuelle). Men prisen står jaggu i stil til å være attraktiv også. 38.500,- er nok nærmere tre ganger så mye som vi hadde tenkt til å bruke. Men, så er mølla fin også. Myrun fra Technogym og Qikraft, ser veldig bra ut – og har definitivt kraft og specs som vi kan leve bra med. 6.5 HK motor er jo sprøtt på ei mølle, og designet med den lille fine LCD-planken – er suveren! Vi er egentlig veldig fan av hurtigknapper, noe denne mølla mangler, men jeg tror vi skulle klart oss uten. Men altså… 38.500,-… og da er ikke levering inkludert engang. Så… med mindre jeg vinner på lottoen i kveld, så blir det nok ikke denne.

Myrun fra Technogym (qikraft.no), er nesten så jeg blir litt forelska. For en designperle av en tredemølle!


Så… der er hele tredemølle-problematikken lagt ut. Jeg føler meg ganske sikker på at vi skal handle fra tights.no, og at jeg for første gang skal teste en Adidas-mølle. Har du erfaringer med noen av disse, eller har noe på hjertet av relatert art – så nøl ikke med å skrive i kommentarfeltet nedenfor. Jeg vil gjerne høre fra deg. Spesielt hvis du vet noe om de tre møllene jeg/vi vurderer. Takk for titten!